Ingrid Vossen

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid in de mediastad Hilversum. Met een typediploma op zak, kon ik allerlei leuke bijbanen doen bij de omroep en als redactie-assistent bij de plaatselijke krant. Na het gymnasium heb ik Franse taal- en letterkunde gestudeerd en gewerkt als telefonisch interviewer, vertaler, secretaresse en bijlesdocent. Ook heb ik een jaar in Parijs gewoond en gewerkt als au-pair. Na het behalen van mijn doctoraal, ben ik gaan werken bij de gemeente Amsterdam. Eerst als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraden van een grote gemeentelijke dient. Daarna als medewerker Rayonmanagement, Openbare Ruimte. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met bewonersparticipatie en politiek-bestuurlijke processen. In 2000 ben ik verhuisd naar Almere. Hier werkte ik als directiesecretaresse/notulist bij een organisatie van eerstelijns gezondheidszorg gewerkt en kreeg mijn twee kinderen.

Waarom Nota Bene Almere

In 2007 heb ik gekozen voor het ondernemerschap en heb mijn eigen tekstbureau opgericht. Ik kon me zo specialiseren in wat ik het leukste vind: bezig zijn met taal en daarbij de diepte ingaan. De bedrijfsnaam Nota Bene Almere geeft precies weer wat ik doe en waar ik voor sta.
– Nota Bene (VET) staat voor: Goed opletten (VET). Ik schrijf vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Om een goede tekst te schrijven of notulen te maken moet je oprechte aandacht voor het onderwerp en de persoon hebben.
– Notuleren (VET), notities maken. Ik had inmiddels al jarenlange ervaring met het notuleren van vergaderingen: woelige inspraakavonden over herinrichting van winkelstraten, overleggen met aannemers of vergaderingen van Raden van Bestuur. Ik werd nergens meer zenuwachtig van en heb me verder gespecialiseerd tot een veelgevraagd freelance notulist.
– Almere (VET): de vestigingsplaats van mijn bedrijf. Almere is centraal gelegen in de Randstad. Steeds meer bedrijven kiezen Almere uit als plek om te vergaderen. Wat is er dan handiger dan een notulist uit Almere inschakelen!
– Almere (VET): mijn woonplaats. Almere is een jonge stad waar veel gebeurt. Met een unieke mix van mensen uit verschillende culturen is het een hogedrukpan van maatschappelijke ontwikkelingen. Sinds ik hier woon heb ik als journalist gewerkt voor plaatselijke periodieken. Ik schrijf een feuilleton en blogs vanuit mijn eigen beleving in deze stad.

Opleiding

– Gymnasium (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum)
– Franse taal en cultuur (Universiteit van Amsterdam)
Doctoraalscriptie “L’effondrement d’une utopie: L’architecture moderne de Le Corbusier à La Défense”
– PR-A, Public Relations en Voorlichting (Stichting Reclame en Marketing)
– Opleiding voor Analytisch Therapeut (Jung Academie)

Werkervaring

– Vertaler Frans-Nederlands
– (Directie)secretaresse
– Ambtelijk Secretaris
– Medewerker Management Openbare Ruimte
– Receptioniste
– Projectassistent
– Directeur/eigenaar Tekstbureau